Opis
Właściwości
Koenzym Q10 = Energia = Życie
Nasz organizm jest zdolny sam go wytwarzać ale nie zawsze w ilościach wystarczających do prawidłowego jego funkcjonowania. Poziom koenzymu zmniejsza się także wraz z wiekiem, dlatego po 35 roku życia niezbędna jest jego suplementacja. Koenzym Q10 konieczny jest do wytwarzania energii. Cały proces jej produkcji odbywa się w mitochondriach małych strukturach we wnętrzu komórki. Koenzym jest „iskrą”, która uruchamia spalanie tlenu dzięki czemu powstaje niezbędna dla funkcjonowania energia.
Bez Koenzymu Q10 nie ma życia!
Koenzym Q10 często nazywany jest witaminą młodości i długowieczności, a za odkrycie jego funkcji dwukrotnie przyznano nagrodę Nobla.
Koenzym Q10 to produkt najwyższej jakości pochodzący z procesu ekstrakcji fermentowanych drożdży, nie posiada formy cis i jest identyczny w swojej budowie do wytwarzanego przez organizm ludzki. Tylko 4% - 6% sprzedawanego aktualnie na świecie Koenzymu Q10 pochodzi z naturalnego procesu fermentacji, dlatego też jest on znacznie droższy od Koenzymu Q10 uzyskiwanego w sposób syntetyczny a więc mniej wartościowego. Koenzym Q10 nie rozpuszcza się w wodzie, tylko w tłuszczach dlatego należy przyjmować go wraz z pokarmami bogatymi w tłuszcz lub zażywać go równocześnie z NKO lub z Bioastinem, które w swoich kapsułkach zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe omega – 3.
Tabela
składniki | 2 kapsułki (porcja dzienna) |
---|---|
Konzym Q10 (Kaneka Q10™) ze sfermentowanych drożdży | 100 mg |
Skład
Jak stosować
Dzienne spożycie
Przeznaczenie
Ostrzeżenia
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.