Opis
ISO PLUS® Suplement diety w proszku do sporządzenia napoju węglowodanowo-elektrolitowego z witaminami.
Właściwości
Olimp Iso Plus to suplement diety w postaci proszku rozpuszczalnego w wodzie. Po rozcieńczeniu tworzy orzeźwiający napój izotoniczny o smaku pomarańczy. Produkt stanowi cenne źródło składników odżywczych wspomagających organizm obciążony wysiłkiem w czasie treningu czy pracy fizycznej.
Formuła suplementu diety Olimp Iso Plus bazuje na starannie opracowanej mieszance składników mineralnych i witamin. Skład opracowano we współpracy ze specjalistami z firmy farmaceutycznej Olimp Laboratories, którzy zadbali o wykorzystanie odpowiednich mikroskładników. Dzięki temu stosowanie preparatu pozwala efektywnie uzupełniać straty wody i elektrolitów w czasie intensywnych ćwiczeń.
W recepturze produktu Olimp Iso Plus znajduje się również kompleks węglowodanów w różnych formach (m.in. fruktoza, glukoza i maltodekstryny), które stopniowo wchłaniają się do organizmu i powoli uwalniają energię. Skład wzbogacono o aminokwasy takie jak L-glutamina i L-karnityna.
- Roztwory węglowodanowo-elektrolitowe sprzyjają zachowaniu wytrzymałości w czasie ćwiczeń fizycznych i przyczyniają się do lepszego wchłaniania wody podczas treningów.
- Tiamina, ryboflawina, witamina B6, witamina B12 i witamina C wspierają utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego.
- Ryboflawina, niacyna, biotyna, tiamina, witamina B12, witamina B6 i witamina C wspierają poprawne działanie układu nerwowego.
- Kwas pantotenowy, niacyna, ryboflawina, witamina B12, witamina B6 i witamina C pomagają minimalizować uczucie zmęczenia i znużenia.
- Witamina D wpływa na poprawne działanie mięśni i wspiera utrzymanie zdrowych kości. Uczestniczy we właściwym wchłanianiu i wykorzystywaniu wapnia oraz fosforu. Uczestniczy też w procesie podziału komórek.
- Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem, dzięki czemu wspomaga ochronę organizmu przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
- Witamina C i witamina D przyczyniają się do właściwego funkcjonowania układu odpornościowego.
Jak często stosować Olimp Iso Plus?
Spożywaj 1 porcję suplementu diety w czasie treningu.
Kiedy stosować Olimp Iso Plus?
Skład preparatu Olimp Iso Plus opracowano z myślą o osobach dorosłych, które ćwiczą rekreacyjne i zawodowo oraz są obciążone dużym wysiłkiem fizycznym (np. trenują dyscypliny siłowo-wytrzymałościowe, kolarstwo, biegi czy sztuki walki). Po izotoniki takie jak Olimp Iso Plus możesz sięgnąć również w trakcie upałów.
Jak długo można stosować Olimp Iso Plus?
Stosuj suplement diety tak długo, jak potrzebujesz.
Tabela
Wartość odżywcza | 1 porcja (17,5 g +250 ml wody) | na 100 g proszku |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 255 kJ / 60 kcal | 1479 kJ / 348 kcal |
Tłuszcz, w tym: nasycone kwasy tłuszczowe |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
Węglowodany, w tym: cukry |
15 g 12 g |
87 g 70 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,29 g | 1,6 g |
Witaminy i składniki mineralne | 1 porcja (17,5 g +250 ml wody) | na 100 g proszku |
Wit. A | 160 µg (20%*) | 914,3 µg (114%*) |
Wit. D | 1 µg (20%*) | 5,7 µg (114%*) |
Wit. E | 2,4 mg (20%*) | 13,7 mg (114%*) |
Wit. C | 16 mg (20%*) | 91,4 mg (114%*) |
Wit. B1 | 0,2 mg (20%*) | 1,2 mg (114%*) |
Wit. B2 | 0,3 mg (20%*) | 1,6 mg (114%*) |
Niacyna | 3,2 mg (20%*) | 18,3 mg (114%*) |
Wit. B6 | 0,3 mg (20%*) | 1,6 mg (114%*) |
Kwas foliowy | 40 µg (20%*) | 228,5 µg (114%*) |
Wit. B12 | 0,5 µg (20%*) | 2,8 µg (114%*) |
Biotyna | 10 µg (20%*) | 57,1 µg (114%*) |
Kwas pantotenowy | 1,2 mg (20%*) | 6,8 mg (114%*) |
Potas | 85,7 mg (4,3%*) | 490 mg (24,5%*) |
Wapń | 25 mg (3,1%*) | 143 mg (17,9%*) |
Magnez | 12,6 mg (3,3%*) | 72 mg (19,2%*) |
Sód | 0,12 g | 0,66 g |
L-glutamina | 192,5 mg | 1100 mg |
L-karnityna | 50 mg | 285 mg |
*RWS - referencyjne wartości spożycia.
Skład
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Jak stosować
Przeznaczenie
Ostrzeżenia
Waga
Producent
Nutrifarm Sp. z o. o.
Pustynia 84G
39-200 Dębica