Opis
Pasieki Rodziny Sadowskich pierzga, 100 g jest jednym z najcenniejszych skarbów ula oraz pokarmem pszczół. Wykazuje intensywnie prozdrowotne właściwości, a także odżywcze i odtruwające działanie. Stosuj w stanach ogólnego osłabienia organizmu.
Właściwości
- Wysoka zawartość prozdrowotnych substancji odżywczych.
- Działanie silnie antybakteryjne.
- Pomoc w budowaniu odporności w okresach przejściowych.
- Wsparcie dla osób z problemami układu pokarmowego i krwionośnego.
- Odpowiedni dla dorosłych i dzieci od 3-4 roku życia.
- Nietestowany na zwierzętach.
Pierzga pszczela powstaje z połączenia miodu, pyłku kwiatowego, mleczka pszczelego i enzymów pszczelich. Pierzga jest odporna na gnicie i pleść, dzięki czemu staje się substancją wysoce wzmacniającą organizm i przeciwbakteryjną. W składzie pierzgi znajduje się szereg prozdrowotnych witamin.i pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pierzga jest pomocna w przewlekłym zapaleniu wątroby i migdałków, schorzeniach żołądka i jelit, anemii, a także w rekonwalescencji po antybiotykoterapii.
Możesz spożywać pierzgęprosto z opakowania, powoli gryząc grudki. Aby uzyskać napar, namocz pierzgę w wodzie i zostaw na noc. Produkt możesz także zmielić w młynku do kawy lub połączyć z miodem. Aby wzmocnić organizm, stosuj codzienną kurację pierzgą, ale zaczynaj od małych ilości. Dla osoby dorosłej dawka nie powinna wynosić więcej niż 30 g dziennie. Pierzgi nie powinny spożywać osoby uczulone na produkty miodopochodne i dzieci poniżej 3 roku życia.