Pasieki Rodziny Sadowskich pierzga, 200 g

Dostępny
73,90
Maksymalna dozwolona ilość: 1 szt.

O produkcie: Pasieki Rodziny Sadowskich pierzga, 200 g

100050574

Opis

Pasieki Rodziny Sadowskich pierzga, 200 g to połączenie pyłku kwiatowego, mleczka pszczelego, miodu i enzymów pszczół. Wykazuje wszechstronne działanie na organizm. Jest naturalnie całkowicie odporna na pleśń i procesy gnilne.

Właściwości

  • Dostarcza wielu składników odżywczych: białek, cukrów, witamin, aminokwasów i soli mineralnych.
  • Nadaje się do długiego przechowywania.
  • Najlepiej przyswajalna po zalaniu wodą i odstaniu kilkunastu godzin.
  • Korzystnie wpływa na odporność i układ pokarmowy.
  • Nie stosować w przypadku uczulenia na produkty pszczele.
  • Słodko-cytrusowy smak (bardzo charakterystyczny).

Pierzga często jest przechowywana przez pszczelarzy jako zapas żywności dla pszczół w okresie wczesnowiosennym. Ma postać twardych, nieregularnych grudek w kolorze ciemnobrązowym i stanowi produkt fermentacji mlekowej pyłku kwiatowego, miodu i liny młodych pszczół. Jeśli zamierzasz zacząć spożywać pierzgę, upewnij się, że nie masz alergii na produkty pszczele. Ostrożność powinny również zachować osoby uczulone na pyłki. Poza tym profilaktykę warto zacząć od niewielkich dawek, aby przyzwyczaić organizm do smaku i działania pierzgi.

Pierzga dostarcza licznych witamin (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP) oraz soli mineralnych (magnez, selen, żelazo, potas, miedź, krzem, siarka). Wykorzystuje się ją przy przewlekłym zapaleniu wątroby czy migdałków, a także niedokrwistości, chorobach sercowo-naczyniowych i reumatyzmie. Przyspiesza rekonwalescencję, uzupełnia niedobory składników odżywczych i wzmacnia organizm.

Skład

pierzga

Ostrzeżenia

Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu do maksymalnie 18 stopni.

Producent

Miodziarze sp. z o.o

Typ produktu

Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego

Ostrzeżenie: zdjęcia mają charakter wyłącznie informacyjny.