Opis
Tran islandzki o smaku cytrynowo-miętowym jest suplementem diety wytworzonym z dorszy oraz ryb dorszowatych pochodzących z oceanu Atlantyckiego u wybrzeży Islandii.
Właściwości
- Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia i funkcjonowania mózgu (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie).
- Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie).
- Witaminy A i D pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
- Witamina D pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Skład
Składniki: olej z wątroby dorsza (ryby), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli), aromat cytrynowo-miętowy, octan D-alfa tokoferylu (witamina E), palmitynian retynylu (witamina A), cholekalcyferol (witamina D).
Jak stosować
Tran można spożywać doustnie lub mieszając go z jogurtem lub smoothie.
Dzienne spożycie
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia:
Dzieci w wieku od 6 miesiąca życia: 5 ml
Dzieci powyżej 6 roku życia i dorośli: 10 ml
Przeznaczenie
Wsparcie odporności. Produkt od 6. miesiąca życia.
Ostrzeżenia
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne. Przechowywać w temperaturze 5 °C do 25 °C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu butelkę przechowywać w lodówce nie dłużej niż 3 miesiące. Tran przechowywany w lodówce może stać się mętny - nie wpływa to na jakość produktu.
Waga
220 g netto
Dystrybutor
Hammerfish, Al. Marsz. Piłsudskiego 18/29, 81-578 Gdynia
Producent
Lýsi hf. Reykjavík Fiskislóð 5-9 101 Reykjavík