Holle

  (4)

Holle to niemiecka marka zajmująca się produkcją żywności dla niemowląt i dzieci. Jej wyroby są obecne na rynku od ponad 80 lat. Marka kieruje się poszanowaniem dla planety, dlatego jej produkty powstają w sposób świadomy i odpowiedzialny. To jedna z najstarszych firm z branży żywieniowej w Europie.

Sortuj według

    Ekologiczna żywność dla dzieci i niemowląt Holle

    Holle produkuje żywność dla niemowląt od pierwszych dni życia, a także produkty dla starszych dzieci. W jej asortymencie znaleźć można mleko początkowe i następne, dania obiadowe, desery i przekąski. Wyroby te nie zawierają sztucznych barwników, konserwantów i rafinowanego cukru. Słodziki są dodawane jedynie tam, gdzie jest to konieczne. Zboża stosowane do produkcji żywności dla dzieci Holle są z pełnego przemiału.

    Marka Holle oferuje m.in. kaszki dla dzieci, które mają skłonność do alergii. To produkty składające się wyłącznie z wyselekcjonowanych zbóż i mieszanki z warzywami. Producent ma w swoim asortymencie także bezmleczne kaszki, które mogą być stosowane w przypadku maluchów z nietolerancją laktozy lub alergią na mleko. Wśród produktów marki warto wyróżnić Holle Bio 2 mleko następne na bazie mleka koziego. To wyrób skierowany do dzieci, które mają uczulenie na białka mleka krowiego. Zawiera witaminy i minerały oraz kwasy DHA wspierające prawidłowy rozwój organizmu. Produkty Holle mają przystępne ceny.

    Produkty Holle, czyli ekologiczne surowce i szacunek do zwierząt

    Surowce wykorzystywane do tworzenia produktów Holle pochodzą z ekologicznych lub biodynamicznych gospodarstw. Zboża, warzywa i owoce w żywności tej marki wzrastają na glebach, na których nie używa się pestycydów i herbicydów. Mięso i inne produkty odzwierzęce pochodzą natomiast z gospodarstw stosujących ekologiczny pokarm. Większość surowców jest pozyskiwana od niemieckich rolników, ale niektóre z nich powstają we Włoszech i na Węgrzech.

    Marka Holle dysponuje również europejskim certyfikatem ekologicznym i odznaczeniem Demeter, które potwierdza, że wyroby powstają z poszanowaniem natury, ludzi i zwierząt. Zgodnie z tym podejściem wszystkie praktyki w gospodarstwach muszą być dostosowane do potrzeb danego gatunku zwierząt, nie powodując ich dodatkowego cierpienia. Dbając o poszanowanie tej etyki, marka Holle zrezygnowała ze stosowania mięsa z indyka w swoich produktach.