Opis
2 szczepy bakterii probiotycznych, starannie hodowane i przygotowywane przez światowego eksperta w dziedzinie probiotyków: firmę Chr. Hansen. Podczas procesu produkcji, polegającego na liofilizacji szczepów bakterii (dzięki czemu można je przechowywać poza lodówką) do ich ochrony oraz przedłużenia stabilności stosuje się specjalne krioprotektanty.
Właściwości
Lactobacillus acidophilus (LA-5®)
Jest szczepem bakterii należącym do rodzaju Lactobacillus – bakterii kwasu mlekowego. Jak sama nazwa łacińska danego gatunku wskazuje (łac. „acidophilus”) – są to bakterie które preferują kwaśne środowisko życia – często poniżej pH 5.0. Opisany w ponad 150 naukowych publikacjach i przebadany w więcej niż 60 badaniach klinicznych, jest jednym z najlepiej poznanych szczepów probiotycznych tego typu.
Bifidobacterium animalis, subsp. lactis (BB-12®) Szczep bakterii należący do rodzaju Bifidobacterium – beztlenowych bakterii, często tworzących rozgałęzione kolonie, występujących w przewodzie pokarmowym ssaków, w tym u ludzi.
Tabela
Składnik | 2 kapsułki |
L. acidophilus, LA-5® | 250 mln/500 mln żywych mikroorganizmów |
B. lactis, BB-12® | 250 mln/500 mln żywych mikroorganizmów |
Skład
Jak stosować
Dzienne spożycie
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie kapsułki dziennie.
Przeznaczenie
Ostrzeżenia
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.