Opis
Latopic, 30 kapsułek to dietetyczny środek specjalnego przeznaczenia medycznego, dedykowany osobom zmagającym się z alergiami pokarmowymi i/lub atopowym zapaleniem skóry.
Właściwości
Zawarte w preparacie Latopic 30 kapsułek bakterie kwasu mlekowego mogą łagodzić objawy alergii pokarmowej i korzystnie wpływać na przebieg atopowego zapalenia skóry, zmniejszając przy tym nasilenie zmian skórnych. Bakterie zastosowane w diecie mogą przyczynić się do zwiększania szczelności bariery jelitowej, a także utrzymania równowagi mikrobiomu w organizmie.
Tabela
Składniki | 100 g produktu | 1 kapsułka |
Szczepy bakterii: - Lactobacillus casei LOCK 0919 - Lactobacillus rhamnosus LOCK 0908 - Lactobacillus rhamnosus LOCK 0900 |
327 miliardów |
1 miliard |
Skład
Składniki: maltodekstryna, kapsułka: celuloza, 1 miliard liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego
w następujących proporcjach: 50% Lactobacillus casei ŁOCK 0919, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900, przeciwutleniacz – kwas L-askorbinowy.
Jak stosować
- Doustnie.
- W przypadku niemowląt, dzieci i osób mających trudności z połykaniem kapsułki, kapsułkę należy otworzyć, a jej zawartość wysypać i rozpuścić w niewielkiej objętości 3 – 5 ml (1 łyżeczka) letniego płynu, np. w przegotowanej wodzie.
- Podać bezpośrednio po przygotowaniu (rozpuszczonego produktu nie należy przechowywać).
Dzienne spożycie
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia: 1 raz dziennie 1 kapsułkę przez co najmniej 3 miesiące, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Przeznaczenie
Wsparcie mikroflory jelit.
Ostrzeżenia
- Latopic przechowywać w lodówce (2ºC – 8ºC) w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Uwaga! Jeżeli produkt przechowywany jest poza lodówką w temperaturze do 25ºC, należy go spożyć w ciągu 2 tygodni. Chronić przed wilgocią.
Waga
27,54 g netto
Producent
Ibss Biomed Sa
Aleja Sosnowa 8
Kraków