Opis
Wpływa korzystnie na pracę żołądka i regularną pracę jelit. Ułatwia trawienie. Powoduje uczucie sytości i zmniejsza apetyt, co pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.
Właściwości
Len mielony produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanej odmiany lnu złocistego, bogatego w błonnik oraz substancje śluzowe, które powlekają przewód pokarmowy.
Wysoka zawartość błonnika.Podwójnie odolejony, o obniżonej wartości energetycznej.Łatwo przyswajalny, do natychmiastowego spożycia.
Wysoka zawartość błonnika.Podwójnie odolejony, o obniżonej wartości energetycznej.Łatwo przyswajalny, do natychmiastowego spożycia.
Tabela
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 1463 kJ / 350 kcal |
Białko | 34,3 g |
Węglowodany, w tym: cukry | 28,8 g 0,3 g |
Tłuszcz, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 10,8 g 1,5 g |
Błonnik | 10 g |
Sód | 0,28 g |
Skład
Składniki: Len złoty, mielony, podwójnie odolejony.
Jak stosować
Do bezpośredniego spożycia na ciepło:
1 łyżeczkę lnu zalać ¾ szklanki ciepłej wody lub mleka; mieszać energicznie ok. 1 minuty do uzyskania lekko zagęszczonej konsystencji, spożywać od razu po przestudzeniu.
Do przyrządzania zup i sosów zamiast mąki:
len rozrobić z niewielką ilością wody, sosu lub zupy; dodać do potrawy, zagotować.
1 łyżeczkę lnu zalać ¾ szklanki ciepłej wody lub mleka; mieszać energicznie ok. 1 minuty do uzyskania lekko zagęszczonej konsystencji, spożywać od razu po przestudzeniu.
Do przyrządzania zup i sosów zamiast mąki:
len rozrobić z niewielką ilością wody, sosu lub zupy; dodać do potrawy, zagotować.
Ostrzeżenia
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła i wilgoci.
Waga
Masa/objętość netto: 400 g
Producent
HERBAPOL LUBLIN
Diamentowa 25
Lublin
Diamentowa 25
Lublin
Typ produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego